onsdag 4. mars 2015

Body og sokker til baby

Jeg synes fargen på dette settet er så flott, men jeg kan ikke bestemme meg for om den er blå eller grønn! Jeg kan være litt forvirret på noen farger, og dette er absolutt en av de fargene. Mannen rister på hodet, og sier at den er helt klart blå, og på bildene ser den veldig blå ut.. Men det er mye grønt i den altså;-) Fin er den iallfall!

I sommer så jeg bodyen utstilt i en garnbutikk, og kjente umiddelbart at denne hadde jeg lyst til å strikke. Etter å ha strikket bodyen hadde jeg garn til overs, så da ble det sokker også - eller kanskje det egentlig er tøfler.. Vurderer om jeg skal strikke lue også. Da må det bli hvit lue med blå detaljer, for det er nesten tomt for det blå garnet nå. Garnet heter Lerke fra Dalegarn, og består av merinoull og bomull. Herlig mykt, og godt å strikke med synes jeg. Slike sett er gøy å strikke! Har et til på pinnene nå;-)

Garn: Lerke fra Dalegarn
Oppskrift body: Dale hefte nr. 210, oppskrift nr. 21007 (body nr. 2). Jeg har strikket str. 3-6 mnd, og har brukt 96 gram garn.
Oppskrift sokker: Dale hefte nr. 210, oppskrift nr. 21013. Jeg har strikket str. 6 mnd, og har brukt 24 gram garn.
Pinner: rundpinne 3,5 og heklenål nr. 3.

Endringer jeg har gjort i forhold til oppskriften:
Jeg har strikket bodyen rundt på rundpinne, og ikke frem og tilbake, som det står i oppskriften. Det er derfor ingen søm i siden. Jeg så for meg at det kunne ble en vel kraftig søm på innsiden der. Jeg strikket først nedre del av bak- og forstykket hver for seg. Deretter satte jeg maskene på samme pinne, og strikket rundt. Når jeg kom til felling for ermehull, så strikket jeg hver del for seg igjen.
Det var litt klønete akkurat når jeg skulle bytte fra å strikke frem og tilbake, for så å strikke rundt. Måtte ha tunga rett i munnen da, slik at jeg fortsatte med rillestrikk og ikke glattstrikk. Var noe med hvordan jeg satte maskene på pinnen i forhold til hvor jeg sluttet å strikke... Det var ikke så enkelt å forklare, men man ser fort når det blir feil... Så følg nøye med akkurat der;-)7 kommentarer:

 1. Nydelig sett, skjønner godt at du fikk lyst til å strikke dette :)

  SvarSlett
 2. Ja, ikke sant! Det kribler i strikkefingrene når jeg ser noe jeg liker, så da er det bare å sette igang:-)

  SvarSlett
 3. Nydelig sett som ser blått ut i mine øyne! Ja, hvorfor ikke strikke flere når en først er i gang og husker hva som måtte tilpasses ev endres. Det er sikkert noen mammaer som blir glad for en slik barselgave. Vi som strikker tror gjerne at alle gjør det, men det er slett ikke tilfelle. Håndstrikka plagg er alltid populært.

  God torsdag fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Så vakkert - kanskje dette er noe for min venninde som venter nr 4 !!!!! Nydelige farger du har valgt også - ha ei fin fin helg :)

  SvarSlett
 5. Tusen takk, og god helg til deg også:-)

  SvarSlett

Jeg setter veldig stor pris på hyggelige kommentarer.
Takk for at du tar deg tid :-)