mandag 25. april 2011

Sett til nyfødt


Jeg har nylig funnet ut at det går raskt å strikke babytøy, og det er godt med litt variasjon fra å strikke kjøkkenkluter og små hekleprosjekter. Jeg har vært veldig nysgjerrig på garnet fra Nøstebarn, som skal være ubehandlet ull. Garnet skal inneholde lanolin, noe som har en selvrensende effekt. Det betyr at klærne ikke trenger å vaskes like ofte som andre klær, og at man dermed trenger færre klær i skapet. Dette settet er strikket i 2-tråds merinoull, som skal være godt egnet til babytøy. Garnet er godt å strikke med, men jeg er litt bekymret for at det klør... Det er vel kanskje en vanesak? 
Oppskriftene er tatt fra boka Strikk til Nøstebarn, som jeg synes er et funn. Jeg kan bla i den gang etter gang - og få ny inspirasjon. Boka inneholder oppskrifter til både baby, barn og voksen, i tillegg til ideér til pynt. Oppskriftene jeg har prøvd har vært lette å forstå, og de gir mye rom for egen kreativitet.

Lettstrikket babylue, s. 115
Babysinglet, s. 14

Madam Møllers babysokker, s. 111

3 kommentarer:

 1. Helt fantastisk nydelig. De tøfflene var bare skjønne. Så god du er. Kan ikke skryte på meg noen veldige strikkeferdigheter, nei. Men blir like imponert hver gang jeg ser noen strikke så vakre klær.

  Ha en flott 1. mai

  SvarSlett
 2. Åh, herregud så søte! Må jo bli en del slike sett ut av et nøste..? Prøvde meg også på det garnet i fjor sommer, men siden jeg ikke eier strikkeferdigheter så begynte jeg på pleddet. Ett hundre og sytti tusen masker eller no, det går jo ikke akkurat raskt å strikke ;)

  Men det skal visst bli "bedre" etter man har skylt opp plagget, mener jeg å ha lest et sted. Da skal maskene også jevne seg ut.

  SvarSlett
 3. Det blir noen plagg av et nøste ja.., særlig fordi jeg har strikket den minste størrelsen:-)

  SvarSlett

Jeg setter veldig stor pris på hyggelige kommentarer.
Takk for at du tar deg tid :-)